Све категорије
EN

Ви сте овде: Почетна>Вести

медиј

О процесу намотавања монофиламента од угљеничних влакана

views:186 Аутор: Време објављивања: 2022-04-22 Порекло:

          Супериорност процеса намотавања над осталим процесима у обради цевних арматура лежи у премиси одржавања континуитета влакана.

Обезбедите довољно преднапрезања како би смола могла боље да се инфилтрира у њу (избегавајући дефекте узроковане мехурићима ваздуха који се могу генерисати између слојева).

       Кроз дубинско проучавање распореда композитног материјала, пажљиво дизајнирање програма намотавања, тачну контролу угла намотаја, избор одговарајућих карбонских влакана и прецизну контролу низа процесних елемената као што је комплетно праћење производа, направљени спојеви за цеви поступком намотавања, посебно цевни спојеви специјалног облика, имају све више трендова да замене металне цеви у многим приликама.

1

        Цеви са високим садржајем угљеничних влакана нуде мању тежину и веће укупне перформансе. Након комбиновања са другим процесима/опремом, наш будући процес намотавања може да направи чак и колена, И-греде, итд. који имају широку перспективу у индустријском пољу.

1. Мокро намотавање

         Овај метод је углавном да се прво темељно инфилтрира вуча од угљеничних влакана у смолу, а затим се континуирано намотава на калуп са челичним језгром цеви од угљеничних влакана контролисањем напетости. Ова метода је главни начин израде цеви од угљеничних влакана. Главне предности су: процес је економичан, што може ефикасно смањити трошкове производње; ефекат унутрашњег заптивања производа је добар, а унутрашњи ваздух се истискује, у великој мери смањује порозност производа; Распоред карбонских влакана је уравнотежен и раван; Са подмазивањем смолом, хабање угљеничних влакана се може смањити током производног процеса, а брзина производње је велика. Недостаци су: постоји одређени отпад смолних сировина; тешко је контролисати квалитет и тачност производа; способност прања матрице је ниска.

2. Суво намотавање

        Главна сировина за израду цеви од угљеничних влакана сувим намотавањем је препрег предиво од угљеничних влакана, а сировине се загревају на машини за намотавање. Након што постану меке и лепљиве, намотају се на трн. Производња препрега омогућава прецизну контролу формулације,

Због тога је квалитет и стабилност произведених производа лакше контролисати. Овај начин производње је ефикаснији. И производно окружење је чисто и хигијенско, квалитет производа је релативно већи, али је цена боља, а смицање између слојева влакана је ниско.

Како се полаже предиво?

        Све цеви од угљеничних влакана су прецизно намотане једним предиво од стране аутоматске машине за намотавање кроз компјутерски унапред подешени програм. Сваки тип цеви одговара посебном програму за полагање предива, који прецизно намота карбонска влакна под различитим угловима. У исто време , напетост пређе и други одговарајући параметри су у интеракцији како би се постигла потребна кривина савијања производа. Само прецизно решење за угао намотавања предива са преднапрезањем које обезбеђује процес намотавања може савршено да реши цев Највећи проблем обртног момента у примени.


Вруће категорије

остави поруку
Онлине Цхат

Здраво, оставите овде своје име и е-маил пре ћаскања на мрежи како не бисмо пропустили вашу поруку и без проблема вас контактирали.