Све категорије
EN

Ви сте овде: Почетна>Вести

медиј

Разлика између умотане у ролну и пултрудиране цеви од угљеничних влакана

views:962 Аутор: Линда Време објављивања: 2022-07-19 Порекло:

         Намотана препрег цев од угљеничних влакана и пултрудирана цев од угљеничних влакана су два уобичајена процесна облика цеви од угљеничних влакана, а две цеви од угљеничних влакана имају одређене разлике у перформансама готовог производа и практичној примени.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异4

Намотана препрег цев од угљеничних влакана:

        Намотана цев од угљеничних влакана препрега се прави коришћењем препрега од угљеничних влакана од кепера или једносмерног препрега слој по слој који се намотава на метални трн, а затим очвршћава на високој температури. У овом процесу, контрола квалитета цеви се углавном спроводи у два аспекта: један је да се обезбеди да величина металног трна мора бити тачна и одговарајућа, јер је препрег од угљеничних влакана намотан на спољашњу страну трна, и спољни пречник самог трна треба да буде исти као и трна. Унутрашњи пречник произведене цеви од угљеничних влакана је усклађен; други је да пажљиво дизајнирате шему полагања композитног препрега од угљеничних влакана. Број слојева и дебљина препрега од угљеничних влакана намотаног на трн одређују спољни пречник цеви од угљеничних влакана. Влакна препрега од угљеничних влакана су оријентисана на оси 0° (дужина цеви доле) и оси од 90° (око обима цеви), ови слојеви додају такозвану чврстоћу обруча цеви, чинећи је мањом. подложан силама гњечења или пуцања. Ефекат једносмерног препрега на осу од 0° може углавном побољшати уздужну крутост цеви.

          Пошто схема полагања има директан утицај на специфична својства цеви, неопходно је прилагодити перформансе готове цеви од угљеничних влакана променом ламинације препрега од угљеничних влакана или наизменичним смером једносмерног препрега од угљеничних влакана, тако да може више добро испунити захтеве апликације. На пример, цев која се користи за погонско вратило треба да се носи са торзионим силама, тако да једносмерна трака од угљеничних влакана може бити постављена ван осе да би боље поднела ове торзионе силе на начин до ±45°.

          Цеви од карбонских влакана направљене од препрега за намотавање су идеалне за подршку опреме која захтева високу крутост савијања и лагане примене, као што су аутоматизовани механички ваљци, роботске руке, телескопски стубови опреме и компоненте дронова. Поред тога, ове цеви могу бити направљене од високомодулних и ултра-модулних материјала од угљеничних влакана према њиховим потребама, а могу се одабрати и неке посебне спољне тканине за облагање.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异2

Пултрудна цев од угљеничних влакана:

          Пултрузија је да се снопови угљеничних влакана импрегнирају у смолу и прођу кроз калуп са унапред одређеним профилом унутрашње шупљине. Простор између централне осе и калупа ће одредити дебљину зида цеви од угљеничних влакана, а затим га брзо направити микроталасним загревањем. То је процес уласка у стање гелирања да би се постигло очвршћавање и обликовање.

         Пошто ова технологија може да оствари аутоматско континуирано обликовање, високу ефикасност обраде и ниску цену рада, али може добити производе доброг квалитета, изузетно ниске унутрашње порозности и прецизних димензија, тако да је пултрудирана цев од угљеничних влакана тренутна метода за производњу континуалних композитних профила од угљеничних влакана. Упоредите исплативе методе. Ова технологија је посебно погодна за формирање делова са одређеним обликом попречног пресека и који захтевају веома равну дужину у правцу дужине.

         У теорији, производни процес за цеви од пултрудираних угљеничних влакана може произвести цеви скоро било које дужине, а транспорт готових цеви је често главно ограничење. Али у ствари, примена пултрудираних цеви од угљеничних влакана је такође веома ограничена. Овај процес формирања кроз континуирано извлачење ограничен је на израду неких специфичних профилних производа, као што су округли, квадратни, И-облика. Цеви итд. У пултрузији, иако ће се већина угљеничних влакана протезати дуж правца цеви, што може створити велику крутост, цев од угљеничних влакана произведена овим процесом ће показати слабу чврстоћу обруча или попречну чврстоћу, у поређењу са намотаним угљеничним влакнима. Укупне перформансе цеви су прилично различите.


Вруће категорије

остави поруку
Онлине Цхат

Здраво, оставите овде своје име и е-маил пре ћаскања на мрежи како не бисмо пропустили вашу поруку и без проблема вас контактирали.